Gazdáik otthon hagyták a kutyáikat élelem és víz nélkül, amíg ők elmentek nyaralni

otthonmaradtkutyák

A történet, amelyet ma el szeretnénk mondani, sok haragot váltott ki mindazokban, akik szeretik négylábú barátainkat. A történet főszereplői valójában két szegény kutya, akik egyedül maradtak otthon, miközben gazdáik nyaraltak.

Ez a szerencsétlen történet Modenában történt. Itt egy házaspár úgy döntött, hogy egyedül hagyják otthon négylábú barátaikat, étel és víz nélkül, hogy elmenjenek nyaralni. Szerencsére a szomszédok észrevették a bajba jutott szőrös háziállatokat, és felvették a kapcsolatot a hatóságokkal.

otthonmaradtkutyák

A történethez hozzátartozik, hogy indulás előtt a két kutya gazdái úgy döntöttek, hogy házi kedvenceiket a házuk erkélyén hagyják. Mint már említettük, a kutyáknak nem volt sem vizük, sem eleségük, és egy idő után ugatni kezdtek.

Ekkor a házaspár szomszédai, akik meghallották a kutyák sírását, úgy döntöttek, hogy értesítik a hatóságokat a kellemetlen helyzetről. A helyszínre hívást követően nemcsak a rendőrök, hanem a tűzoltók és a egy állatmentő egyesület önkéntesei is közbeléptek.

Mondanunk sem kell, hogy a kutyák állapota nagyon súlyos volt. Amellett, hogy nem volt ennivalójuk vagy vizük, a kutyákat saját ürülékük vette körül. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a kutyákat kennelbe viszik, ahol összeszedhetik az erejüket.

Sajnos nem először hallunk ehhez hasonló történeteket. A nyár beköszöntével sokan úgy döntöttek, otthon hagyják szőrös kedvenceiket, elhagyják őket, és nyaralni mennek.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló