Gazdája halála után az elveszett, sérült kutya évekkel később ismerős arcokra talál

sérültkutya

Amikor a BARCS Állatmenhely Baltimore-ban megmentett egy Elyria nevű Pit Bullt, azt gondolták, hogy a halál szélén áll. Valaki látta, hogy elütötte egy autó, és utána alig tudott mozdulni. A kedves szemtanú az autójukhoz vitte, és a menhelyet hívta segítségül. Amikor az állatorvosok megvizsgálták, attól tartottak, hogy nem tudnak javítani az életminőségén.

De nem ez a szörnyű baleset volt Elyria nehézségeinek kezdete. A mikrochipje később megdöbbentő információhoz vezetett: a kutya gazdája meghalt, a férfi halálát követően pedig két évig az utcán élt. De még mindig volt néhány családtag, aki hajlandó volt segíteni neki.

sérültkutya

A kutya súlyos sérüléseket szenvedett, köztük többszörös törést az állkapcsa körül. Az állatorvosok napról napra megvizsgálták a helyzetet, hogy megnézzék, hogyan tért magához. Volt néhány nap, amikor azt hitték, hogy ez lesz a vége, de akkor puszival és farokcsóválással köszöntötte őket. Folyamatosan megmutatta nekik, hogy készen áll a harcra.

A menhely átvizsgálta a sérült kutya mikrochipjét, és megállapította, hogy az regisztrálva van a rendszerükben. Azt írták, hogy Lydia a neve, és 2014-ben fogadták örökbe a BARCS-tól. Amikor felvették a kapcsolatot a mikrochipen lévő számmal, elérték Virginiát, aki Lydia egykori gazdájának (Jonathannek) az anyja. Lydia volt a kutya neve a menhelyen, de Jonathan átkeresztelte Elyriára.

sérültkutya

“2018-ban Jonathan tragikusan elhunyt. Ő nagy kutyabarát volt, és három kutyája volt, köztük egy Elyria nevű édes lány, akit 2014-ben fogadott örökbe a BARCS-tól. Jonathan szeretettel nyitotta meg otthonát a kutyák előtt, és ők segítettek enyhíteni a bánatát.” – írta a BARCS a Facebookon.

Csak néhány hónappal Jonathan halála után Elyria eltűnt. Kiengedte az udvarra a másik két kutyával, de az édes pitbull nem jött vissza. Jonathan két évig folyamatosan kereste az elveszett kutyát.

Virginia nem hitte el, amikor meghallotta, hogy Elyriát megtalálták. Ennek ellenére megsemmisült, amikor a kutya tragikus állapotáról hallott. Mindennél jobban szerette volna hazahozni a kutyát, de nem engedhette meg magának Elyria jelentős egészségügyi költségeit.

Szerencsére sok állatbarát segített Elyria orvosi ellátásának kifizetésében. Sürgősségi műtétre volt szüksége, hogy rekonstruálják az arca és az állkapcsa egy részét. A műtét sikeres volt! Ahelyett, hogy nevelőszülőkhöz menne, mint a legtöbb lábadozó kutya, Elyria olyan szerencsés, hogy hazatérhet családtagjaival.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló