Egy gödör mellett üvöltő kutya nem hajlandó addig megmozdulni, amíg valaki bele nem néz

segitseg

A hónap elején, amikor Willians Mollo Flores elindult, hogy esti sétára vigye a kutyáját chilei otthona közelében, soha nem gondolta, hogy életet menthet. De még ennél többet tett, hiszen kettőt is megmentett.

Amikor elhaladt egy régi építkezés mellett, Flores észrevette, hogy kutyája a pórázt rángatja az útjuktól eltérő irányba. Nem kellett sok idő, hogy Flores megértse, miért.

“A kutyám egy elhagyott kóbor kutya felé irányított” – mondta Flores.– “A kiskutya sokat üvöltött.” De, mint kiderült, a kutya nem csak a saját érdekében próbálta felkelteni Flores figyelmét.

segitseg

A helyet, ahol az elhagyott kutya állt, számos mély, nyitott betonlyuk jelölte. És az egyikben egy másik kutya volt, aki csapdába esett.

“Segítséget kért” – mondta Flores. “A testvére egy gödörben volt és nem tudott egyedül kijutni. Nem tudtam, hogyan reagáljak, de hazaszaladtam, vizet, ennivalót és kötelet vettem, majd a kutyának segítettem. Bemásztam a lyukba, és sikerült kihoznom a kiskutyát.”

Miután épségben kijutott a gödörből, a csapdába esett kutya azonnal a testvéréhez rohant, mintha megköszönné neki, hogy felkeltette a megmentője figyelmét.

segitseg

A kutyák ettek és ittak is, de még mindig túl gyengék voltak, ezért Flores ott maradt velük. A következő négy órában a közösségi oldalakon próbált segítséget kérni. Ekkor Valeska Torres állatvédő értesült a helyzetről és bár már éjfél volt, de azonnal elindult, hogy segíthessen.

Torres hazavitte a kutyákat magával és megadott nekik minden szeretetet és gondoskodást, amit mindig is megérdemeltek.  Megfürdette őket, majd Angyalnak és Salvadornak nevezte el őket.

segitseg

Alig néhány hét telt el azóta, hogy Flores és kutyája arra a kilátástalan helyre esett, ahol Angel és Salvador elhagyták, de már együtt találtak örök otthonra. Torres úgy döntött, hogy maga örökbe fogadja a kutyákat.

segitseg

“Miután megmentettem egy kutyát, mindig igyekszem szép családot találni neki” – mondta. “De tudom, hogy Angyalnak és Salvadornak nehéz lenne családot találniuk, mivel elválaszthatatlanok. Nem lehet őket elválasztani. Tehát megtartom őket – és több szeretetet fogok adni nekik, mint azt valaha is el tudnák képzelni.”


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló