A megtört szívű menhelyi kutya könnyek közt várja, hogy valaki végre őt is szeresse

könnyekközt

Samantha, a 4 éves pitbull mindig is azon töprengett, milyen érzés az igaz szeretet. Dél-Florida utcáin való kóborlás után az édes kutya megtalálta az utat a Miami-Dade állatmenhelyhez. A menhelyen Samantha szomorú arckifejezéssel, könnyes szemekkel nézett maga elé, ami miatt a menhelyi dolgozók szíve teljesen összetört.

A menhely önkéntesei megfürdették Samanthát és megadták neki a szükséges orvosi ellátást. Hamarosan készen állt arra, hogy örökre otthonra találjon, ezért új barátai felvették az örökbe fogadható listájukra és reklámozni kezdték a képét. A menhelyen mindenki el volt ragadtatva Samanthától, és abban reménykedtek, hogy gyorsan megtalálja a családját, de meglepetésükre egy év telt el anélkül, hogy érdeklődtek volna iránta.

könnyekközt

Ahogy teltek a hónapok, Samantha szomorú tekintete egyre mélyebb lett.

Több mint egy évvel később a menhely elérte a maximális kapacitást, és már nem bírta Samanthát ellátni. Felvették a kapcsolatot a Humans and Animals Uniteddel hogy lássák, segíthetnek-e otthont találni a szerető kutyának, és kérésük részeként küldtek néhány képet a kennelében szomorkodó Samantháról.

könnyekközt

“Azok a fotók összetörtek minket” – mondta Rosa Fond, a HAU alapítója és elnöke. “Úgy döntöttünk, hogy felvesszük őt, aztán a többit majd kitaláljuk valahogy.”

Nemsokára egy önkéntes a HAU-tól a menhely ajtaja előtt állt, készen arra, hogy Samanthát az új ideiglenes otthonába szállítsa. Berakta a kutyát az autójába, és elindult hazafelé, amikor észrevette, hogy Samantha nehezen viseli a változást.

könnyekközt

Az önkéntes megpróbálta elérni, hogy Samantha jól érezze magát az autóban, de hamar rájött, hogy erőfeszítései nem jártak sikerrel. Így hát félrehúzódott, és szelíd, megnyugtató hangon beszélni kezdett Samanthához, aminek hatására Samantha kezdett megnyílni, később pedig már mosolyogni is képes volt.

könnyekközt

Az önkéntes ezután ott hagyta a kutyát egy helyi oktatónál, aki felajánlotta, hogy 30 napig dolgozhat vele. Ez még nem jelentett örök otthont, de Samantha azonnal boldogulni kezdett új környezetben. Egy hónap után a kiképző létesítményben Samantha végre ideiglenes otthonra talált. Még mindig egy örök család után kutat, de addig is élvezi, hogy megismerheti, milyen érzés egy otthonban élni, ahol telis tele van szeretettel.

könnyekközt


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló