Négy kóbor kutya blokkolja a forgalmat, mert nem akarják otthagyni az elütött barátjuk holttestét

elutottkutya

A kóbor kutyák gyakran falkában járnak, mert kutyatársaikkal együtt érzik magukat a legbiztonságosabbnak és legkényelmesebben. Szoros kötelékeket építenek ki egymással az utcai élet közös élményei révén, és ennek következtében egészen lojálisakká válnak egymáshoz.

Egy Kínából származó videó egy csapat kutya hihetetlen hűségének pillanatát örökíti meg. A közép-kínai Lancsouban egy kutyát elütött egy autó és azonnal meghalt. A helyszínről készült videón látható, hogy egy négy kutyából álló falka körbeveszi elhunyt barátjuk holttestét, aminek következtében a forgalom leáll.

elutottkutya

A kutya cimborái megpróbálnak neki segíteni, mintha nem vennék észre, hogy a haverjuk sajnos meghalt. Hihetetlen nézni, ahogy ezek a kutyák az életüket kockáztatják, hogy segítsenek társuknak. Bárki megkérdőjelezheti azt, hogy a kutyák mi valóban segíteni akarnak e társuknak, vagy teljesen más célból vannak ott. A Psychology Today című folyóiratban említett kutatások szerint azonban a kutyák igenis tudják gyászolják gazdájukat és más kutyákat is.

 


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló