A kutya annyira retteg, hogy nem mozdul a sarokból – amíg valami elképesztő nem történik

ijedtkutya

Az Egyesült Államokban, egy észak-karolinai menhelyen magára hagyott labdrador keverék annyira rettegett, hogy minden idejét az egyik sarokban, a fal felé fordulva töltötte. Egyáltalán nem evett és nem ivott semmit. Először azt sem tudta senki, hogy fiú-e vagy lány. Tammy Graves, a Haley Graves Alapítvány egyik kutyamentője lefotózta ezt a szegény kutyust  és megosztotta az interneten, ahol rengetegen megosztották.

Ez állt a bejegyzésben: “Ma elmentem a menhelyre, hogy fotókat készítsek a Lab Rescue számára három mentésre szoruló kutyáról. És ahogy elmentem egy kennel mellett, ezt a szegény kutyust láttam meg. Ez történik, amikor az emberek menhelyre viszik a kutyájukat, és otthagyják. Ez a srác tegnap reggel boldogan ébredt a kanapén vagy egy meleg ágyban, etetésre várva, beugrott az autóba, és azt gondolta, hogy a parkba megy, vagy “rosszabb esetben” az állatorvoshoz. Ehelyett egy olyan helyre ment, ahol 275 kutya ugat, hogy kiszabadítsák, és az ajtókon állandóan dörömbölnek.”

ijedtkutya

“A kutyákat a menhelyen hagyják és egyáltalán nem érdekli őket, hogy mi lesz velük. A kutya pedig csak annyit tud, hogy nem kérte, hogy itt legyen. De ma félelemtől dermedten fekszik, saját vizelete tócsájában. Fél megmozdulni, fél a szemkontaktustól, és arra gondol, hogy talán ebbe a falba süllyedhet. Mert ha megteszi, senki sem látja meg, és csak talán megmenekülhet attól a sorstól, ami rá vár. Ez a felelőtlen kisállattartás és a menhelyi rendszer valósága. Ez nem menedékkérdés, ez nem mentési kérdés. Ez felelőtlen állattartás.”

ijedtkutya

De másnap rávigyorgott a szerencse, ugyanis June Cash, ahogy elnevezték, megmenekült. Tammynak csak vissza kellett mennie érte. Némi bátorítás kellett neki, majd June kilépett az ajtón, új boldog életébe. Később beilleszkedett új családjába, ahol megmutathatta milyen nagyszerű, vidám kutya.

Ez a történet megmutatja nekünk, hogy nem szabad elsétálni a félénk kutyusok mellett, amikor a menhelyet látogatod. Hiszen a stresszes környezet miatt nem tudja megmutatni mekkora szíve is van valójában.

ijedtkutya


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló