Az örökbefogadott süket kutya retteg attól, hogy gazdái visszaviszik a menhelyre

süketkutya

Az Egyesült Államokban a kutyák 5-10%-a süket. Egyes kutyák az életkor előrehaladtával megsüketülnek, míg mások hallás nélkül születnek. A cochleosaccularis génmutáció általában az örökletes süketség oka. A fehér szőrű és kék szemű kutyák nagyobb valószínűséggel rendelkeznek ilyen típusú süketséggel.

A pitbullnak, akit Kéknek hívnak, átható kék szeme és fehér szőrzete van. Kék süket, ami miatt nap mint nap látogatatlanul maradt egy állatmenhelyen. Szerencsére az üzletemberek, Mark és Sean egy süket kutyát szerettek volna örökbe fogadni San Francisco környékén. Kettőt a Family Dog menhelyen találtak meg és Kék volt az egyik.

süketkutya

Kiderült, hogy Kék 6 évig élt egy családdal, akik később elköltöztek egy olyan helyre, ahová nem engedtek kutyákat. Kék ettől függetlenül élénk és élettel teli volt, amikor Mark és Sean először találkozott vele a menhelyen. Azonban amikor hazament velük Kék elbizonytalanodott és félt, hiszen már nagyon régóta egyedül volt.

süketkutya

Kék rettegett, hogy gazdái vissza akarják vinni a menhelyre. Amikor először indultak kirándulni, az autóban ülve remegett. Később azonban már kezdett megbízni gazdáiban és személyisége ragyogni kezdett. A két férfi olyan közel kerültek Kékhez, hogy kialakítottak egy saját kommunikációs stílust.

süketkutya

Kék felismeri, hogy Mark és Sean ujjainak mozgása annak a jele, hogy minden rendben van. Sean szigorú tekintete azt súgja, hogy nyugodjon meg. Az a tény, hogy Kék süket, nincs hatással arra, hogyan éli életét vagy hogyan lép kapcsolatba új gazdáival, hiszen a süket kutyák a szívükkel hallanak.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló