Egy lepusztult garázsban talált éhező kutya farkát csóválva üdvözölte a megmentőit

farokcsóválás

Sajnos az állatvédők rengeteg szörnyű állapotban lévő, bántalmazott állatot láttak már, és ez úgy néz ki, hogy a jövőben sem lesz másképp. Amíg ők önzetlenül és fáradhatatlanul mentik az állatokat, a szívük egy kicsit mindig összetörik.

Egy romániai állatmentő csoport magára hagyott és bántalmazott állatokkal foglalkozik. Igyekeznek minden állaton segíteni, és befogadni őket az utcáról. Egy nap hívást kapnak egy csapat éhező kutyáról, akiket egy közeli roncstelepen tartanak. Nem haboztak, azonnal odasiettek.

Bár ők tapasztalt állatmentők, még őket is meglepte a kutyák állapota. Egy hűvös decemberi nap volt, a kutyák pedig éles csempedarabokon feküdtek, ugyanis azt találták a legmelegebb búvóhelynek. Egyikük egy nőstény kutya volt, aki 13 kilogrammot nyomott – ez feleannyi, mint amennyinek lennie kellene. Arniana bár nagyon rossz passzban volt, mégis képes volt farokcsóválással üdvözölni a megmentőit, ami teljesen meghatotta őket.

farokcsóválás

A kutyát Arnianának nevezték el és azonnal a menhelyre siettek vele és társaival, ahol ételt, vizet és meleg fürdőt kaptak. Az állatorvos megállapította, hogy rendkívül alultáplált, vérszegény, kiszáradt és izomgörcsöktől szenved.

Arniana kezdetben nagyon félős volt, azonban ahogy egyre jobban lett, kezdte megmutatni igazi, kedves személyiségét. A farkát pedig folyamatosan csak csóválta örömében!

farokcsóválás

Arniana szinte felismerhetetlenné vált megmentése óta. Sikerült felszednie elegendő kilót, oltásokat kapott és kezelték a parazitái, azonban a legnagyobb változás a viselkedésében mutatkozott meg. Most már nem fél az emberektől, imád futkározni, és olyan boldog, mint amilyennek minden kutyának lennie kéne.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló