Évekig tartó elhanyagolás után a kutyus megpuszilja megmentőjét, amiért segített rajta

betegkutya

A kóbor kutyák élete sosem egyszerű, hiszen nagyon sok veszély fenyegeti őket, enni pedig csak akkor tudnak, ha néhány jó szándékú ember megsajnálja őket. Gyakran szednek össze különböző betegségeket, amely később súlyosabbá válik, hisz nem kapnak időben kezelést. Szerencsére sok állatmentő figyel a kóbor kutyákra és kész megmenteni őket.

Így történt ez történetünk főszereplőjével is, aki egy rossz állapotban lévő kóbor kutya. Mexikó utcáin kóborolt magányosan, és a rüh is megnehezítette a mindennapjait. Emellett nyilvánvaló volt, hogy régóta nem evett, kilátszottak a bordái. Később kiderült, hogy az egyik lába eltört, ami miatt nehezen mozgott és hatalmas fájdalmai voltak.

betegkutya

Szerencsére egy Wilmer nevű állatbarát férfi épp azon az útvonalon sétált, ahol a kóbor kutya is volt, és amikor észrevette a segítségre szorult kutyát nem habozott segíteni rajta. Tudta, hogy óvatosan kell vele bánnia, így apránként közeledett felé, hogy elnyerje a bizalmát. Később rájött, hogy a kutya nagyon barátságos annak ellenére, hogy milyen szörnyű élményeken ment keresztül.

A férfi egy kevés élelmet tudott neki adni, amitől kicsit jobban érezte magát, és puszikkal köszönte meg a férfinak a kedves gesztust.

betegkutya

A férfi megosztotta a közösségi oldalakon a történetét és az emberek segítségét kérte, hiszen sok pénz kellett a kutya kezelésére. Rengeteg állatbarát embert meghatotta a történet és készek voltak segíteni a kutyán, így hamar összegyűlt a pénz, így Wilmer elvitte a kutyát az állatkórházba, ahol sok élelmet kapott, hogy az alultápláltságát javítani tudják.

betegkutya

Ezután a rüh miatt kezdték el kezelni, ami miatt a kutya bundája elkezdett visszanőni. Majd a lábtörés miatt érzett fájdalmat enyhítették, de több pénzre volt szükség, hogy a lábát megműthessék. Miután a kutyus észrevehetően javulni kezdett,  Wilmer magára vállalta, hogy elviszi a mentőotthonba, ahol ő is dolgozik. A kutyát így sok szeretet és minőségi ellátás veszi körül.

Az egészségi állapota azonban még mindig nem tökéletes. Ezért Wilmer ismét segítséget kért a közösségi oldalon, hogy továbbra is be tudja szerezni a kutyának szükséges mennyiségű táplálékot, és hogy meggyógyulhasson a lába teljesen. A legfontosabb cél, hogy a kutyus teljesen felépüljön, hogy örökbe fogadhassa egy tökéletes család, amely egy életen át szeretni fogja őt.


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló