Jószívű emberek egy oszlophoz kötözött, kullancsokkal teli kutyára találnak és példamutató dolgot tesznek

életmentés

Egy oszlophoz kötött, kullancsokkal teli kutyát szerencsére jószívű emberek megmentettek. Szegény kutyának a teste tele volt kullancsokkal, ami akadályozta őt a látásban.

Sajnos a kutya nagyon sokáig az utcán volt, megkötözve. Egészen addig, amíg a jószívű emberek meg nem látták, és úgy döntöttek, hogy biztonságba viszik. Ezek az emberek felvették a kapcsolatot a szerbiai Mladenovacban működő Kutyamentő Menhely szervezetével. Az állatmentők rövid időn belül a helyszínre érkeztek, hogy megpróbálják megmenteni a szegény kutyát.

életmentés

Megérkezésük után az állatmentők észrevették, hogy a kutya nem tud mozogni, mert belegabalyodott a kötélbe, amely az oszlophoz kötötte. Azt is elmondták, hogy sajnos nagyon gyakran előfordul ilyen eset az országban.

A kutyát később egy állatorvosi klinikára szállították. A helyzet meglehetősen súlyos volt a sok kullancs miatt.

életmentés

Az orvosok beavatkozása a bolhák eltávolítására meglehetősen hosszú és megterhelő volt, de szerencsére az összes parazitát sikerült elpusztítani. A kullancsok kivételével a kutyának nem volt komolyabb egészségügyi problémája, ezért kevés időt töltött az állatorvosi rendelőben.

Később egy menhely befogadta a kutyát, hogy családot találjanak neki. Remélhetőleg hamarosan újra jószívű emberekre talál, akikkel megoszthatja életét. Köszönjük azoknak az embereknek, akik segítettek a kutyán, és nem hagyták, hogy tovább szenvedjen! Néha csak egy telefonhívás és egy kis odafigyelés is elég, hogy megmentsünk egy életet!

életmentés


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló