Kis híján meghalt egy háztűzben, most égési sérülteken segít a kutya

Az eset 2018 októberében történt: a georgiai Martinez város tűzoltói riasztást kaptak és miután kiérkeztek a helyszínre, a lángoló házból egy sérült kutyát mentettek ki. Az akkor nyolc éves négylábú nagyon csúnyán megégett, napokig az sem volt biztos, hogy életben marad.

A kritikus időben Takát a helyi állatkórházban kezelték. “Szerencsére nem maradtunk egyedül Takával, ugyanis rengeteg segítséget kaptunk a Joseph M. Still égési centrum szakorvosaitól is.” – meséli az állatkórház igazgatója. Azt is hozzátette, hogy a kutyus gyorsan gazdira talált: miután az állapota lehetővé tette, már örökbe is fogadták.

A lehető legjobb gazdihoz került.

Kis híján meghalt egy háztűzben a kutya

Később derült ki, hogy miközben Taka az életéért küzdött, a kórház egyik alkalmazottja – Crystal Lesley menthetetlenül beleszeretett a shiba inuba és úgy döntött, hogy bármibe is kerüljön, örökbe fogadja a kutyust. 

“Képtelen vagyok megmagyarázni, de már az első pillanattól fogva megszerettem ezt a kutyát, mintha nekem rendelte volna őt a sors.” – mesélte a lelkes gazdi.

Crystal azt is elmondta, hogy roppant büszke kedvencére amiért a sérüléseiből felépülve terápiás kutyaként igyekszik segíteni a sérülteken.

A 9 éves kutyát jelenleg a Canine Training Project oktatói képzik, akik elmondták, hogy nem is olyan bonyolult az idős négylábúak képzése – mint ahogy azt sokan feltételezik.

“Vannak olyan napok, amikor kicsit több időre van szükség, de Taka esetében ilyenről szó sem volt. Ő szabály szerűen végigszáguldott az alapfokú engedelmességi kiképzésen, mintha erre született volna.” – mesélte a kiképző.

Taka számára a következő lépés, hogy elvégzi a kifejezetten terápiás kutyáknak szóló képzést, hogy ezután gyakorlatban is kamatoztathassa a tudását.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk