A német juhászkutya már 10 éve élt a menhelyen. De jött egy férfi és mindent megváltoztatott!

A hosszúszőrű német juhász kutya, Floyd korábban egy liverpooli menhely lakója volt. Ő volt a létesítmény őrzője és az új kutyák mentora is, akik nehezen szoktak bele a menhelyi életbe. Floyd élete azonban a barátságos, kedves lénye ellenére sem volt soha vidám.

Mielőtt bekerült a menhelyre, egy 8 gyermekes családdal élt. Valójában soha nem volt benti kutya, az udvaron tartották, ahol a gyerekek céltáblának használták. A folyamatos, nap mint nap megismétlődő kínzás miatt Floyd idővel agresszívvé vált, ezért a család úgy gondolta, a legjobb lesz, ha egyszerűen kiiktatják.

szomorú kutya már 10 éve élt a menhelyen1

Ott hagyták a helyi állatorvosnál és ezzel tették a legjobbat a kutyának, hiszen végre biztonságban volt. Innen került később a menhelyre ez az emberszerető kutya, aki azonban még mindig bizalmatlan az idegenekkel.

Mivel kölyökkora meglehetősen szörnyű volt, Floyd még mindig megrezzen, ha emberi kéz nyúl felé és nagyon nehéz elnyerni a bizalmát. A menhelyen dolgozók és az önkéntes kutyasétáltatók is sokat segítettek Floydnak, hogy megszokja a pórázt.

szomorú kutya már 10 éve élt a menhelyen2

Bár Floyd szeretetteljes és játékos kutya lett, örökbefogadása mégis nehézkesen ment, mivel nem tudott megbízni az emberekben.

szomorú kutya már 10 éve élt a menhelyen3

Az ismerkedés sok időt és türelmet igényelt, a legtöbben pedig nem is látogatták meg újra az első találkozások után. Egyszerűen lemondtak róla.

szomorú kutya már 10 éve élt a menhelyen4

Szerencsére azonban akadt valaki, aki igazán közel tudott kerülni Floyd szívéhez. Louis már régóta rendszeresen sétáltatta a kutyát, így annak vele alakult ki a legszorosabb kapcsolata. A férfi ezért úgy döntött, örökbefogadja a kutyát.

szomorú kutya már 10 éve élt a menhelyen5

Floyd nagyon félti gazdáját, nem engedi, hogy bárki is közéjük álljon. Louis felesége azonban macskát tartott, így az örökbefogadás parkolópályára került.

Ám ennek a szerencsés kutyának boldog befejezéssel zárult a kálváriája, hiszen az évek múlásával megismerkedett Louis feleségével is, akit szintén elfogadott. Mikor a család cicája elpusztult, eljött Floyd ideje! Louis örökbefogadta, kedvenc karosszékét pedig azóta már Floyd birtokolja!

Nagyon örülünk, hogy Floyd végre boldog családban élhet. Kérünk oszd meg barátaiddal a cikket, ha Te is így gondolod.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk