200 kilométert sétált hazáig egy kutya

200 kilométert sétált hazáig egy kutya, akit a gazdája felrakott a vonatra, hogy visszaküldje oda ahonnan örökbe fogadta

200 kilométert tett meg egy hűséges kutya hazáig. Ám a történet nem ért boldog véget, a Maru nevű eb gazdája ugyanis nem véletlenül vesztette el az állatot: szándékosan, azzal a megfontolással tette fel a transzszibériai expresszre, hogy visszaküldi oda, ahonnan befogadta.

200 kilométert sétált hazáig egy kutya

Marura Novoszibirszk szélén, egy ipari területen találtak rá. Alla Morozova, egy helyi kennel tulajdonosa kereste a kutyát, miután megtudta, hogy előző gazdája feltette a vonatra, ahonnan megszökött. – Szerencse, hogy nem támadtak rá medvék vagy farkasok. Nagyon kimerült volt, a tappancsai roncsolódtak, a talppárnái teljesen szétmentek. A szájkosara is el volt törve.

200 kilométert sétált hazáig egy kutya

Maru hat hónapig élt első gazdájával, aki időközben rájött, hogy allergiás lehet a kutyára, ezért nem akarta megtartani. Feltette hát egy vonatra, hogy visszaküldje a kennelbe, ahonnan elhozta. A transzszibériai expressz személyzete szerint mivel a kutya láthatóan meg volt rémülve a vonat zajától, valamint attól, hogy egyedül van, az első megállóban leugrott a szerelvényről, majd elkezdett rohanni haza. Mivel semmilyen tájékozódási pontja nem volt, Alla úgy gondolja, a vasúti sínek mentén sétálhatott haza, és valószínűleg meg is találta volna a korábbi otthonát, ha nem sérül meg, illetve, ha nem fogják be, ugyanis már nagyon közel járt.


200 kilométert sétált hazáig egy kutya

Alla a Mirrornak elmondta, az előző gazdára csak azért dühös, mert amikor kiderült, hogy a kutya eltűnt, nem segített a keresésben. Marut végül Alla egyik barátnője, Alyona Makhova fogadta örökbe.

Mi a véleményed?