34 kilométerről hazatalált az elkóborolt kutya

34 kilométerről hazatalált az elkóborolt kutya

Egy labrador otthonától 34 kilométerre kóborolt el Ausztriában, de gazdája legnagyobb meglepetésére hazatalált. A Maxi nevű kutyát gazdája autóval vitte el az otthonától 34 kilométerre lévő Feldkirchenbe, mert a nőnek valami elintéznivalója volt ott. Ahogy megérkeztek és a nő kinyitotta a kocsi ajtaját, Maxi elfutott. A nő hiába hívta vissza és hiába indult a keresésére, sehol sem találta. Besötétedett, így két óra elteltével feladta a keresést, beszállt az autóba és hazament.

Férje nem nyugodott bele a kutya elvesztésébe, ezért autóba ült, hogy visszamegy Feldkirchenbe, és megpróbálja megkeresni a kutyát. Alig két kilométert ment az autóval, amikor az utcán egyszer csak szembejött vele Maxi az úton. Teljesen sértetlen volt, ahogy a férj megállt az autóval, a kutya azonnal beugrott megszokott helyére és elkeseredetten lihegett az ülésen.

34 kilométerről hazatalált az elkóborolt kutya

Vajon hogyan talált haza a kutya ilyen távolságból, ha kocsival vitték el, és nem ismerte az utat? – tette fel a kérdést a Kronen Zeitung egy kutyakiképzőnek. A szakember azt mondta: a labradoroknak kiváló a szaglása. A kutya feltehetően még meg tudta találni gazdája autójának egyedi szagát, és ezt követve indulhatott vissza otthona felé.

Mi a véleményed?