Beszélsz a kutyádhoz? Az új kutatás azt mutatja, hogy ez az intelligencia jele!

Ha van háziállatod, biztos gyakran szoktál vele beszélgetni.

Ezek valószínűleg rövid és egyszerű kérdések, mint például: Hiányoztam neked? vagy: Éhes vagy? Aztán észrevesszük, hogy háziállataink figyelnek ezekre a kérdésekre.

Most kiderült, jó oka van annak, hogy mi beszélgetünk házi kedvenceinkkel.

A tudósok kutatások alapján kimutatták, hogy az intelligencia jele az, ha beszélgetsz a háziállatoddal.

Beszélsz a kutyádhoz1

“Korábban a tárgyak emberként való kezelését gyerekesnek tekintették és butaságnak tartották. Ez azonban tulajdonképpen a jól fejlett emberi agy mellékterméke.” -jelentette ki Nicolas Epley, a University of Chicago viselkedéstudománnyal foglalkozó professzora.

Az emberek szeretnek a tárgyaknak vagy állatoknak nevet adni, a kocsinak, a hajónak vagy akár egy háziállatnak is. Az olyan dolgoknak adnak nevet, amihez  érzelmileg kötődnek.

Beszélsz a kutyádhoz2

Emellett jellemző ránk, hogy tárgyakat emberi tulajdonságokkal ruházunk fel. Talán sokan úgy gondolják, hogy ez a viselkedés eléggé gyerekes mert a gyerekek sokszor adnak nevet egy tárgynak.

A tudósok viszont úgy vélik, ennek pont az ellenkezője igaz.

Beszélsz a kutyádhoz3

“Egyetlen faj sem teszi ezt, ez a jól fejlett agyunk terméke és ezt tesz minket  a föld legkülönlegesebb lényévé.-mondta Nicolas Epley professzor a Daily Mail-nek.

Mindez azt jelenti, hogy amikor beszélgetsz a kutyáddal, hörcsögöddel, teknősöddel, ez azt jelenti, hogy nagyon jól fejlett agyad van és nagy képzelőerőd.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk