5 ok, amiért a kutyák jó hatással vannak a gyermekekre!

A kutyák igazi családtagnak számítanak, aki képes bearanyozni a legrosszabb napot is. A végtelen boldogságukkal szinte minden ember arcára képesek mosolyt csalni. Azonban amikor egy kisgyermek születik a családba, sok szülő aggódni kezd azon, hogy a kutya miként viszonyul a kicsihez.

Aki féltené gyermekét a kutyáktól, annak most itt van 5 ok, hogy miért nem kell tőlük tartani.

Kisebb esély az allergiára és asztmára

Kanadai kutatók arra a megállapításra jutottak egy vizsgálat során, hogy azokban a családokban, ahol kutya is van a háznál, kisebb eséllyel alakul ki allergia és asztma a kisgyermekeknél. A kutyák ugyanis olyan jótékony baktériumokat hordoznak, amik segítenek megerősíteni a kicsik immunrendszerét.

5 ok, amiért a kutya jó hatással van a gyerekre1

Kevesebb betegség

A kisbabák ráadásul kisebb eséllyel kapnak el különböző betegségeket, ha kutyus van a közelükben az első egy évben. Erre egy finn kutatás világított rá, amely szerint kutyás babáknál alacsonyabb többek között a nátha és a fülfertőzések kialakulásának esélye.

Több mozgás

Azok a gyermekek, akik kutya mellett nőnek fel, jóval többet mozognak, mint kutyátlan társaik. Nemcsak a hosszú séták, de a közös játék is átmozgatja a kicsiket.

5 ok, amiért a kutyák jó hatással vannak a gyermekekre2

Kevesebb stressz

A kutyák bármikor képesek jobb kedvre deríteni minket, és már a puszta jelenlétük is nyugtatólag hat ránk. Éppen ezért a gyerekekre is jó hatással van, hiszen a kutyus segítségével könnyebben megküzdenek a stresszel.

5 ok, amiért a kutyák jó hatással vannak a gyermekekre3

Fejlettebb szociális készségek

A kutya felelősségre, gondoskodásra tanítja a gyermeket, aki ezáltal sokkal nyitottabb lesz a világra. Felmérések szerint a kutyás gyermekek sokkal könnyebben is barátkoznak.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk