Ezt árulja el a kutyádról az, hogy milyen pózban szeret aludni

Kétségtelen, hogy minden kutya tulajdonos jól ismeri az ebét a farok csóválásától kezdve egészen a legcsendesebb nyafogásáig. A kutyák különböző módokon próbálják a környezetük tudtára adni a hangulatukat, érzéseiket, szeretetüket. Van egy mód, ami még szintén sokat elárulhat a kutya személyiségéről és lelki állapotáról, ez pedig nem mást, mint az a póz, amiben alszik.

Figyeld meg, hogy melyik az az alvópóz, amit a kutyád a legjobban szeret. Meg kell, hogy jegyezzük, hogy a lakásban tartott és szabadban élő kutyák között lehetnek különbségek. Nos, a lentebb felsorolt pózok közül melyikkel tudnád a leginkább jellemezni a blökidet?

A te kutyád milyen pózban alszik

Oldalsó póz

A te kutyád milyen pózban alszik

Sok kutya szeret így aludni. A szakértők szerint ez a valódi, nyugodt pihenés jele. Ha a kutyád ebben a pózban szeret a legtöbbször aludni, az azt jelenti, hogy nagyon kiegyensúlyozott és elégedett. Teljes mértékben megbízik a gazdájában.

Róka póz

A te kutyád milyen pózban alszik

Gyakori alvópóz a kutyák között is, amikor a mancsok a test alatt vannak és a farok (ha elég hosszú), körbeveszi a testet. Az ilyen kutyák szelídek, nem jellemző rájuk az agresszivitás.

Szuperkutya póz

A te kutyád milyen pózban alszik

Néhány kutya kifejezetten szeret így a hasán aludni. Ez lehetővé teszi számukra, hogy hirtelen felpattanjanak, ha “akció” van, például kutya közeledik vagy hív a gazdi. Az ilyen pózt kedvelő ebek könnyen motiválhatóak és nagyon energikusak.

Bolondos lábak

A te kutyád milyen pózban alszik

Persze ez a póz a legviccesebb és kissé furcsának is tűnik, hogyan lehet így kényelmesen aludni, de nem kell aggódni. Az ilyen kutyák nagyon jól érzik magukat a környezetükben és mivel a hasuk védtelen, ezért ez a bizalom jele is. Szakértők szerint egy farkast például soha nem lehet ilyen pózban aludni látni.

Kidőlt póz


A te kutyád milyen pózban alszik

Ha a kutya az egész nap során nagyon aktív és rengeteg energiát égetett el, akkor nagy valószínűséggel elalhat így a hátán. Azok a kutyák, akik ilyen pózban alszanak, gyorsan alkalmazkodnak az új helyzetekhez és nagyon magabiztosak.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk