Egy vak lányt lezavartak a buszról

Egy vak lányt lezavartak a buszról, mert fekete volt a kutyája

Az egy felháborodott utas nem volt hajlandó elhinni, hogy egy fekete kutya is lehet vakvezető. 

A 22 éves Megan Taylor eddig soha nem utazott buszon, de most ki szerette volna próbálni a segítőkutyájával közösen, Liverpoolban. A buszon azonban egy női utas hangosan rászólt, hogy “mit keres a buszon ez a **** kutya, azonnal szálljanak le!”

Megan próbálta kedvesen elmagyarázni neki, hogy a négylábú egy segítőkutya, de a nő hazugnak nevezte őt mondván, hogy a segítőkutyák mindig sárga labradorok szoktak lenni, nem feketék.

Egy vak lányt lezavartak a buszról

A lány mindezek után is próbálta megértetni a nővel, hogy más színű és fajtájú kutyák is lehetnek vakvezetők, de hiába. Végül úgy döntött, hogy feladja, mert felesleges magyarázkodnia, a nő nem fogja megérteni.

Megan már 15 éves kora óta ideiglenes vakságban szenved egy súlyos koponyasérülés következtében. Ez annyit jelent, hogy néha minden előjel nélkül elveszti a látását egy időre. Illetve amikor lát, még akkor is tapasztalhat szédülést, ezért nagy szüksége van a vakvezető kutyájára.

Egy vak lányt lezavartak a buszról

Rowey már a második segítőkutyája. A kutyus nem csak a közlekedésben, hanem a mindennapi tevékenységekben is segít gazdájának: ilyen például az öltözködés, vagy a mosógép bepakolása.

Egy vak lányt lezavartak a buszról

Megan elmondta, hogy csak kutyájának köszönhetően tud független és magabiztos életet élni. Már nem ez volt az első alkalom, amikor bántás érte a kutyája miatt, de ő mindig igyekszik pozitív maradni.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk