Ha beszélsz háziállataidhoz, az az intelligencia jele!

Gondoltad volna? Ha beszélsz háziállataidhoz, az az intelligencia jele!

A kutya és macskatulajdonosok régóta megvannak arról győződve, hogy a kedvencük más, mint a többi ezért általában beszélgetni is szoktak velük, ergo az antropomorfizmus  csapdájába esnek.

Sok ember ezt logikai hibának, vagy érzésnek gondolja, hiszen bolondság felruházni állatokat vagy tárgyakat emberi tulajdonságokkal vagy gondolkodásmóddal. Egészen mostanáig!

Ha beszélsz háziállataidhoz, az az intelligencia jele!

Ezentúl bátran beszélgessünk kedvenceinkhez!

A legfrissebb kutatások szerint a kedvenceinkkel való beszélgetés inkább az intelligencia jele, mint a butaságé. Az University of Chicago egyik viselkedéstudománnyal foglalkozó professzora az alábbit mondta:

 Ha beszélsz háziállataidhoz, az az intelligencia jele!

“Nemrég még az állatok és a tárgyak emberként való kezelését gyerekesnek és ostobaságnak tartották, mára azonban kiderült, hogy ez a magas intelligenciára utal.”

Ha beszélsz háziállataidhoz, az az intelligencia jele!

Az antropomorfizmus szakértője szerint a tudományos vizsgálatok igazolták, hogy ha egy ember beszél kedvenceivel, az egyértelmű jele az intelligenciának. Ez azokra az emberekre is igaz, akik a növényeikkel beszélgetnek.

Tehát ha ezentúl megosztanád a gondolataidat a kutyáddal, macskáddal, hörcsögöddel, vagy a teknősöddel, akkor csináld bátran! Ez is bizonyítja, hogy milyen intelligens vagy.

Ha pedig túl stresszes vagy, ne feledd hogy az állatok közelsége és szeretete nyugtató hatással bír.

Ha barátaidat is tudatni szeretnéd erről, oszd meg velük ezt a cikket a Facebook-on!

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk