így masszírozd a kutyád

7 fontos terület a kutyádon, amit masszírozni kell, és nagyon hálás lesz érte

A masszázs nem csak az emberekre lehet jó hatással, hanem négylábú kedvenceinkre is. Egy jó masszázs a kutyákkal is csodát képes tenni: megnyugtatja az idegrendszerüket, csökkenthetjük vele az ízületi fájdalmat és nem mellesleg kényeztethetjük őket egy kicsit, hiszen megérdemlik.

Ha nem tudod, hogy hol érdemes masszírozni a kutyádat, akkor ez a cikk a segítségedre lesz. Összegyűjtöttük azokat a testrészeket, melyeket ha megmasszírozol, kedvenced fittebb, egészségesebb és nyugodtabb lesz.

Mellkas

így masszírozd a kutyád

Ha kedvenced mellkasát masszírozod, azzal nyugtatólag hatsz rá. Ez a terület a keringési rendszerrel áll kapcsolatban, így jót tesz a szívnek és a vérnyomásnak is.

Mancsok

így masszírozd a kutyád

Ez majdnem ugyan olyan, mint az embereknél a talp masszázs. Ellazíthatod vele kedvencedet, javítja a vérkeringést és nem mellesleg megvizsgálhatod a mancsait, hogy minden rendben van-e velük.

A lábak

így masszírozd a kutyád

Akár fiatal, akár idős kutyáról van szó mindegyiknek lehet ízületi gyulladása. Ezzel enyhíthetsz a fájdalmán és fellazíthatod az izmait.

Has

így masszírozd a kutyád

Ha kedvenced emésztési zavarokkal küzd, akkor ez az egyik leghatásosabb módszer a gyógyulásra. Ha körkörös mozdulatokkal simogatod a hasát, akkor beindíthatod a bélműködést és csökkentheted az emésztési zavarokat.

Hát

így masszírozd a kutyád

A kutyák hátát többféleképpen is lehet masszírozni, most pedig a két legelterjedtebb módszert mutatjuk be: ha ova-vissza gördülő mozdulatokkal masszírozod, akkor a kötött izmokat tudod fellazítani. Ha a tenyereddel végzed a mozdulatokat, akkor szimplán ellazulnak az izmok.

Fülek

így masszírozd a kutyád

Csak finom mozdulatokkal húzkodd a füleit, de először fordítsd úgy őket, hogy a hallójáratok szellőzzenek. Ezután úgy fejezd be a műveletet, hogy az ujjaidat finoman lefele csúsztatod a fülein. Ezzel a vérkeringést javíthatod.

Fej

így masszírozd a kutyád

Ez az egyik legfontosabb terület, amit masszírozhatunk. A kutyák fejében rengeteg izom és ér található. Ha a busiját masszírozod, akkor csökkenheted a stressz szintet és fokozhatod a vérkeringést. Ne nyomd túl erősen a fejét, inkább gyengéd mozdulatokat végezz 10-15 percen keresztül.

Ha ezeket a gyakorlatokat elvégezted, a kutyád garantáltan hálás lesz értük. 

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk