Nem fogod elhinni! Egészségesebb a kutyával alvás, mint gondolnád!

Kutyával alvás sokkal egészségesebb, mint azt Te először gondolnád. Megengeded a kutyádnak, hogy a szobádban, netán az ágyadban aludjon? Ha igen: tetszeni fog egy új amerikai kutatás eredménye! Ha nem, akkor azért olvasd el! Lehet, hogy meggondolod magad?

Az amerikai Mayo Klinika kutatása olyan eredményt hozott, ami sokakat meglepett: szerintük ugyanis sokkal jobban alszanak azok, akik megosztják hálószobájukat, esetleg az ágyukat is kedvencükkel. Korábban azt mutatták ki, hogy sok alvászavar ered a hálószobában lévő állattól – az izgő-mozgó kutya vagy macska ugyanis gyakran felébresztheti a gazdit.

Sokkal jobban alszanak azok, akik beengedik magukmellé kedvencüket

Az új kutatások szerint azonban azok az emberek, akik alvás előtt megölelik, megsimogatják kedvencüket, valamint megengedik a kutyájuknak (vagy épp a cicájuknak), hogy velük legyen éjszaka, sokkal jobban alszanak.

A lakásokban egyre több kutya, macska él családtagként. Az emberek sok időt töltenek az alvással. Sokakban természetes igényként merül fel az, hogy maga mellett tudja kedvencét az éjszaka és az alvás ideje alatt is. – vélik a tanulmány szerzői.

Egészségesebb a kutyával alvás, mint gondolnád!
Egészséges a kutyával alvás

Mint mindig, az éremnek most is két oldala van. Ha kutyánk képes nyugodtan pihenni mellettünk, valóban jótékony hatással lehet ránk. Egy izgő-mozgó, esetleg horkoló kutya nem feltétlen fog nyugodt alvást biztosítani számunkra.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk