A kutyák óvják meg a betegségtől a csecsemőket

A vegytiszta környezet nem segít, sőt, inkább bajt okozhat. A természetes kosz a kulcsa mindennek.

A kutyák óvják meg a betegségtől a csecsemőket

A családdal élő kutya védheti a csecsemőket a légzési problémák kialakulásától és a fertőzésektől – vélik finn kutatók. A Pediatrics című szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerint azok az apróságok, akik ebek mellett cseperedtek, kevesebbszer kaptak fülfertőzéseket, köhögést, náthát, és ritkábban volt szükségük antibiotikumra, mint a háziállatot nem tartó családok gyerekeinek.

Az összefüggést kisebb mértékben, de a macskát tartó családokra is érvényesnek találták. “Egy lehetséges magyarázat erre az eredményre az, hogy a lakásba bevitt kosz mennyisége nagyobb a kutyatartó családokban” – mondta az egyik szakember.

A kutyák óvják meg a betegségtől a csecsemőket

A baktériumok és mikroorganizmusok ugyanis gyorsabb érésre serkentik a csecsemő immunrendszerét, amely ellenállóbbá teszi őket azokkal a kórokozókkal szemben, amelyek légzőrendszeri problémákat okoznak. A ma már gyakran idézett “higiéniaelmélet” szerint a természetes környezet tanítja a leghatékonyabban az emberi immunrendszert, az így kifejlődött védelmi rendszer képes lesz megkülönböztetni a veszélyes betolakodót a veszélytelentől.

Mi a véleményed?

Neked ajánljuk