Minden évben 13 ezer kilométert tesz meg ez a gólya, hogy viszontlássa sérült társát

hűséges gólyák

Kíváncsi vagy az állatvilág legédesebb szerelmes párjára? Minden augusztusban egy hím gólya, Klepetan elhagyja a társág, hogy elrepülhessen Dél-Afrikába. Melena, a nőstény sajnos nem tud vele tartani, mert 22 évvel ezelőtt egy vadász véletlenül rá lőtt és úgy megsebesítette a szárnyait, hogy a gólya képtelen repülni.

A nőstény a fészekben várja párját, hogy visszatérjen hozzá. Az ember azt hinné, hogy a hím gólya egy idő után elhagyja a nőstényt, de nem.

A kapcsolatuk immár 15 éve tart

hűséges gólyák

Amíg Klepetan a telet egy melegebb éghajlaton tölti, addig a párja ott marad a horvát faluban, Brodski Varoš-ban. A nőstény gólyáról egy helyi lakos gondoskodik már évek óta, aki mindet megtesz a sérült állatért. Stjepan Vokić korábban iskolai karbantartóként dolgozott, de már nyugdíjas, így van ideje a hátramaradt gólyával foglalkoznia.

hűséges gólyák

Az idős férfi elmondta, hogy Klepetan idén egy kicsivel korábban érkezett, még nem számított a jövetelére ezért a halas vödör üresen fogadta őt. Miután pótolta a repülés során elvesztett energiáját, azonnal a párjához ment hogy köszöntse őt.

hűséges gólyák

Melena minden évben türelmesen várja a párját, akivel minden évben tollas kis utódokat nemzenek.

hűséges gólyák

hűséges gólyák

hűséges gólyák

Lenyűgöző az a szeretet, ami a két madár között van. Ez ám a töretlen hűség!


Mi a véleményed?

Még több olvasnivaló